Közel tíz tolvajt fogtak a nyírbátori rendőrök egy hét alatt

Akt.:
illusztráció
illusztráció
Nyírbátor – A Nyírbátori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya összehangolt felderítő munka eredményeképpen kezdeményezett eljárást az elmúlt héten több Nyírbátor és környékbeli személy ellen, akik az elmúlt hónapokban a rendőrkapitányság illetékességi területén számos vagyon elleni bűncselekményt követtek el.

A nyomozás során kiderült, hogy az elkövetők húsz lakásbetörést, illetve a lakások udvaráról és melléképületéből történő lopásokat, valamint nyolc bolti tolvajlást követtek el, melynek során a sértettektől okiratokat, kerékpárt, tyúkokat, műszaki cikkeket, különböző felszerelési tárgyakat és egyéb használati cikkeket tulajdonítottak el.

A rendőrök a nyomozás során közel tíz személyt állítottak elő a rendőrkapitányságra, akik megalapozottan gyanúsíthatóak 28 rendbeli lopással, 15 rendbeli visszaélés okirattal és 2 rendbeli orgazdaság bűncselekmény elkövetésével. A tolvajok közül egy személyt az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezett, míg a többi elkövető szabadlábon védekezhet.
hirdetés