Közel tizenötezer sofőrt ellenőriztek hétvégén a szabolcsi utakon

Közel tizenötezer sofőrt ellenőriztek hétvégén a szabolcsi utakon
© Fotó: police.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A TISPOL Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján került sor 2017. december 15-17. között Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is a gépjárművek fokozott közúti ellenőrzésére. A TISPOL Drugs & Alcohol elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzés elsősorban az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányult.

A rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az európai szintű kampány ideje alatt összesen 14159 gépi meghajtású járművezetőt ellenőriztek, akik közül 20 fő bizonyult ittasnak. Közülük 15 fő ellen büntetőeljárást, öt fő ellen közigazgatási hatósági eljárást indítottak.

A rendőrök a háromnapos közúti kontroll során 68 kerékpárost is ellenőriztek. Közülük egy fővel szemben kezdeményeztek közigazgatási hatósági eljárást, akinek szervezetében 0,25 milligramm/liter levegőalkohol-koncentrációt meghaladó értékű szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt. A fokozott ellenőrzés kiterjedt az illegális migráció, az embercsempészés, a kábítószerrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

Az országos eredmények itt érhetőek el.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés