Közelebb kerülünk az EU-hoz

Nyíregyháza – Hogyan kapcsolódhatna megyénk az Európai Parlament munkájához? – ez volt a központi kérdése annak a találkozónak, ahol a megye vezetői és Antonio de Blasio Európa Parlamenti képviselő vett részt kedden a Megyeházán.

A megbeszélést követően sajtótájékoztatón szóltak a megbeszélés részleteiről. Kozma Péter a megyei önkormányzat alelnöke bevezetőjében elmondta, hogy a politikus két hónapja tölti be a tisztséget a tragikus körülmények között elhunyt Pálfi István utódaként.

Az alelnök arról is szólt, hogy konkrét megállapodás is született a találkozón, hamarosan egy információs iroda működik majd a megyeházán, mely biztosítja a közvetett kapcsolattartást Antonio de Blasioval amellett, hogy számtalan információval szolgál majd az EU nyújtotta lehetőségekről. A megszólított hozzátette, hogy nem csak ily módon kívánja tartani a kapcsolatot a megyével, hanem igyekszik a személyes találkozókat is gyakoribbá tenne.

Rövid bemutatkozásában elmondta, hogy Baranya megyében már több éve vállal feladatot a közigazgatásban, településfejlesztési és költségvetési területekkel foglalkozott. Jelenleg az EU parlamentben is a Regionális Fejlesztési Bizottságban és a Költségvetés Ellenőrzési Bizottságban dolgozik. Elmondta: előde nyomdokát kívánja követni, folytatja a általa megkezdett munkát nem csak a megyék és a régió szintjén, hanem a határokon átnyúló kapcsolattartásban is.

Arra a kérdésre, hogy ilyen névvel hogy beszélhet valaki magyarul akcentus nélkül, nevetve mondta: Pécsett született és itt él születése óta. Édesapja olasz. Így nem véletlen, hogy az EU parlamenti munkájában is számítanak „kétlakiságára” és mindent megtesz hazánk és olaszország kapcsolatának erősítéséért.

– Sipos Marianna –
hirdetés