Közeleg a határidő!

Akár kétszázezer embert is érinthet az életvesztés miatt járó kárpótlás. Kárpótlás [.pdf – 81KB]

Alig 40 napig lehet még igényelni kárpótlást annak az új törvénynek a lehetőségeként, amelyet 98 százalékos többséggel fogadott el idén az Országgyűlés.

A július 31-ei határidő közeledik, ennek okán tartott sajtótájékoztatót pénteken Debrecenben PatrubányMiklós, a Magyarok Világszövetsége, illetve Padányi Máriusz, a Hadirokkantak, Hadiözvegyek, Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetségének elnöke.

Elmondták: az igényléshez szükséges adatlapot az országban 20 helyen, interneten, külföldön pedig a konzulátuson lehet beszerezni.

A kitöltött papírt akkor is el lehet küldeni, ha még nincs meg minden igazoló okirat, ugyanis lehetőség van hiánypótlásra.

A 400 ezer forintos – kényszermunka esetén időarányos összegű – kárpótlásra azok jogosultak, akiknek a férje vagy az apja (akkori magyar állampolgárok) a magyar hatóság politikai indíttatású önkénye miatt, továbbá deportálás és a szovjet kényszermunka ideje alatt vesztette életét, illetve akik a II. világháború alatt faji, vallási, politikai okból teljesítettek munkaszolgálatot.
hirdetés