Közeleg a múzeumok éjszakája

A Talamba Ütőegyüttes is színpadra lép a Jósa András Múzeumban
A Talamba Ütőegyüttes is színpadra lép a Jósa András Múzeumban
Nyíregyháza – Életre kel a Jósa András Múzeum június 23-án éjjel: hajnali két óráig várják a látogatókat.

Ahogy minden évben, a Jósa András Múzeum az idén is csatlakozik az országos Múzeumok éjszakája programsorozathoz: június 23-án este hattól egészen hajnal két óráig izgalmas és változatos programokkal várják a látogatókat.

Munkácsy 50

Ekkor nyitják meg a Munkácsy 50 kiállítást, ahol Pákh Imre magyar–amerikai műgyűjtő kollekciójának darabjait mutatják be. A legnagyobb magánkézben lévő Munkácsy-gyűjtemény legfőbb erénye az, hogy lehetővé teszi a festő pályaívének követését, az olyan korai, jól ismert művektől, mint az Ásító inas a monumentális biblikus kompozíciókon át a párizsi nagypolgárság környezetét bemutató szalonzsánerekig és a késői tájképekig. A festményeket a Békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum által kölcsönzött fotódokumentációs anyag egészíti ki.

Az éjjel azonban ezzel nem ér véget, 18 órától csillagtúrára csábítják az amatőr galaxisvadászokat a Bátorligeti Gemini Csillagász Egyesület tagjai. Míg a gyerekek a Harlekin Bábszínház műsorát és a múzeumpedagógiai foglalkozásokat élvezik, az idősebbek tárlatvezetésen vehetnek részt a Hadron Egyesülettel. Meghallgathatják Mándi Ákos zongoraművész, a Lakatos Gabi Projekt és a Lajkó Félix duó koncertjét, a Talamba Ütőegyüttes játékát, jókat derülhetnek Bellus István humorista műsorán, valamint élvezhetik a Hestia Tűztánc produkcióját.

A Múzeumok éjszakája társrendezvényekkel is gazdagodik: a nemzetközi jóganap és az indiai kulturális fesztivál is tartogat meglepetéseket.

– KM –
hirdetés