Középiskolások írtak a kommunizmus áldozatairól

Nyíregyháza – Az önkormányzat hetedszer hirdette meg irodalmi pályázatot középiskolás diákoknak „A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja” alkalmából. A kiírás szerint szabadon választott irodalmi műfajban, olyan pályamunkákat vártak, amelyek megemlékeznek a kommunizmus áldozatairól, vagy tisztelegnek azok előtt, valós eseményt dolgoznak fel, vagy véleményt, érzelmet fejeznek ki, üzenetet fogalmaznak meg az utókor számára.


A megadott határidőig 55 pályamunkát küldtek be a nyíregyházi középiskolások.

A pályaműveket háromtagú bíráló bizottság értékelte, melynek tagjai: dr. Ulrich Attila alpolgármester, dr. Galambos Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltár főlevéltárosa és Mohácsi Endre történész, a Kállay Gyűjtemény vezetője voltak. Az ünnepélyes eredményhirdetésen 6 díjat és 1 különdíjat adott át a nyerteseknek dr. Ulrich Attila és Rákóczi Ildikó, a Nyíregyházi Leány és Nőegylet Egyesület elnöke. A díjazottak elismerő oklevelet és értékes vásárlási utalványt vehettek át.
KM

A díjazottak

1. helyezett: Maklári Bálint, Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium (felkészítő tanára: Dr. Murányiné Csorba Zsuzsanna)
2. helyezett: Schroff Szilárd, Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium (felkészítő tanára: Polányiné Zakor Viktória)
3. helyezett: Győri Szilveszter, Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (felkészítő tanára: Jáczint Zoltán)
4. helyezett: Móna Dávid, Nyíregyházi Ridens Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium (felkészítő tanára: Hajdu Krisztina)
5. helyezett: Péli-Toóth Lili, Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium (felkészítő tanára: Bányai Zoltán)
6. helyezett: Madzig Fruzsina, Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium (felkészítő tanára: Sárga Tamás)
Különdíjat kapott: Pálóczi Roberta Gréta, Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium (felkészítő tanára: dr. Takácsné Fazekas Julianna)
hirdetés