Középpontban a gasztronómia

Ragyogó napsütés és kellemes nyári meleg fogadta vasárnap a látogatókat a 4. Debreceni Pulykanapok második napján.  Pulykanapok 2006.06.10. II. Pulykanapok 2006.06.11. video

Slambuc és szürkemarha–pörkölt főtt a hatalmas bográcsokban s sült hal illatozott a tányérokban – a rendezvény kiemelt témája idén a Hortobágy volt. A Pulykanapok középpontjában idén is a gasztronómia és a kultúra állt.

Vasárnap már ragyogó napsütés fogadta a látogatókat, s a hortobágyi ételek mellett más, hagyományos ételek is csillapították éhségüket: csövön sült kukorica, erdélyi kürtőskalács és házirétes is illatozott a főtéren, s nem hiányozhatott a pulyka–, malac – és ökörsütés sem. A finom ételeket az ország legjobb borászataiból származó nedűkkel lehetett leöblíteni.

Az igényes bor kedvelői többek között egri és badacsonyi borokat fogyaszthattak. A kulináris élvezetek kedvelői desszertként többféle sajtból és desszertből is választhattak. Nem maradtak kóstoló nélkül a bioételek kedvelői sem, hiszen több árus kínálta standján “természetes” portékáit, s kézművesek alkotásaiból is kedvére vásárolhatott ki–ki pénztárcájához mérten.

A jó ebédhez cigányzene is szólt, s az amatőr szakácsok is összemérhették tudásukat. A kulináris élvezetek után operett–slágereket hallhatott a közönség, fellépett Balázs Klári és Korda György és utcabállal zárult vasárnap a rendezvény.
hirdetés