Középpontban a napelemes rendszerek

Középpontban a napelemes rendszerek
© Fotó: katasztrófavédelem
Mátészalka – A napelemes rendszerek és a környezetében kialakuló tüzek oltásairól kezdődött képzés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. A témával kapcsolatosan csütörtök délelőtt a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltségen tartott előadást a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat.

Az ipari létesítmények, az intézmények után, már a lakóépületeknél is rohamos mértékben terjednek el a napelemes rendszerek, ráadásul Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is több helyen már napelem parkok jelentek meg. Bár ezzel a rendszerrel összefüggésben nem voltak jellemzőek a tűzesetek kialakulása, mégis időben készülnek fel a tűzoltók akár csak a környezetükben keletkező lángok oltására.

Így, a képzés keretében a napelemes rendszer sajátosságairól, a beavatkozás módozatairól és az oltóanyag használatáról tájékoztatta a résztvevőket Asztalos Sándor tű. százados, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat munkatársa.

A képzésben, első körben a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állománya vett részt, de az elkövetkező napokban a megye valamennyi hivatásos tűzoltói is elsajátítják ezen ismereteket.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés