Közkatonák adták rendőrkézre szadista tisztjeiket az ukrán hadseregben

Közkatonák adták rendőrkézre szadista tisztjeiket az ukrán hadseregben
© Fotó: rian.com.ua
Ukrajna – Szadista eszközökkel vegzálta a közkatonákat és a sorkatonai szolgálatra behívott újoncokat az a két tiszt, akiket saját alárendeltjeik fogtak le, és szolgáltattak ki a katonai hatóságoknak.

Az egyik Cserkasszk megyei műszaki dandár két veterán tisztje addig terrorizálta a felügyeletükre bízott közkatonákat, hogy azok – megelégelve a folyamatos vegzálást – a saját kezükbe vették az igazságszolgáltatást. Őrizetbe vették, és a zárkába kísérték állandóan részeg feletteseiket, majd átadták őket a katonai rendészetnek. Az orvosi vizsgálat alátámasztotta, hogy a két tiszt alkohol és egyéb tudatmódosító szerek befolyása alatt állt.

A dandár főparancsnoka elismerte, hogy a sorkatonák jogosan jártak el. Bár kiemelte, hogy bepanaszolt tisztek ellen korábban semmilyen kifogás nem merült fel. Sőt, előzőleg mindketten jelentős elismerést vívtak ki bajtársaik körében a kelet-ukrajnai harcok során mutatott hősies cselekedeteikkel.

A 93-as műszaki dandár parancsnokságának hivatalos közleménye szerint az ügyben belső vizsgálatot rendeltek el, és ha bebizonyosodik, hogy tisztjeik valóban súlyos fegyelemsértést követtek el, ügyüket a harctéren szerzett érdemeikre és kitüntetéseikre való tekintet nélkül a hadbíróság elé terjesztik – adta hírül a RIA Novosztyi hírügynökség.

– Palkó István –

Címkék: ,hirdetés