Közlekedés nyári időszámítással

Idén március 26-án vasárnap hajnalban lesz az óraigazítás, ekkor kezdődik a nyári időszámítás. Az órákat hivatalosan hajnali kettő órakor három órára előre igazítják.

A MÁV menetrendjét emiatt nem kell módosítani. Két pár nemzetközi vonatot érint az időszámítás-változás: a Dacia és a Beograd expressz ezért egy órás késéssel közlekedik majd.

Az utas-lemaradások elkerülése érdekében a kettő és három óra közötti személyvonatokat a vonatindító állomásokról legkorábban hajnali három órakor – késve – indítják. Ez idő tájt egyébként csupán két belföldi személyvonat közlekedik. Az egyik Füzesabonyból Budapestre indul menetrend szerint hajnali 2 óra 50 perckor – így ez a vonat most az óraigazítás miatt 10 perccel később indul. A másik belföldi vonat Dombrádról Herminatanyára 2 óra 51 perc helyett hajnali három órakor indul.

A nemzetközi vonatok közül a Dacia és a Beograd expressz mindkét járatát Magyarországon éri az időszámítás változás. Az óraigazítás miatt az említett nemzetközi vonatok – körülbelül 60 perces késéssel közlekednek az óraigazítás hajnalán – tudatta a MÁV közleménye.
hirdetés