Közlekedésbiztonsági családi nap

Az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottság idei baleset-megelőzési propaganda tevékenységében előtérbe kívánja helyezni a családok szabályos közlekedésének bemutatását, ezáltal a példamutatás erejében rejlő lehetőségek teljes körű kiaknázásával pozitív példát mutatni a közlekedés többi részvevőjének.

A fentiekre tekintettel a megalakulásának 20. évfordulóját ünneplő ORFK-OBB meghirdeti a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot.

A vetélkedő megyei döntője a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében:

2012. április 21-22-én (szombaton-vasárnap) 09.00-18.00 óra között kerül megtartásra Nyíregyházán, a TESCO parkolóban egy közlekedésbiztonsági nyílt nap keretében. A Magyar Autóklub egy mobil baleset-megelőzési kamionnal kitelepül a rendezvény helyszínére és a kilátogató gyerekek részére kerékpáros vetélkedőt, a gépjárművezetők részére elméleti, a mobil vezetéstechnikai pálya felhasználásával pedig gyakorlati képzést szervez. A Partner-T Hajdú Kft (Autós iskola) gépjárművezető oktatói az érdeklődők részére próbaút során adnak gyakorlati vezetéstechnikai tanácsokat, illetve számítógépes KRESZ teszt kitöltésére adnak lehetőséget.

A nyílt napok programjain bárki, ingyenesen részt vehet. A „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőre azon családok jelentkezhetnek, akik két 8-17 év közötti gyermeket nevelnek és legalább az egyik szülő „B” kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezik. A család valamennyi tagjai KRESZ tesztlapot tölt ki, majd a gyermekek kerékpáros ügyességi- míg az egyik szülő gépkocsi vezetéstechnikai pályán mutathatja be tudását.

A rendezvényen folyamatosan történik a családok elméleti és gyakorlati tudásának lemérése, majd írásban, illetőleg telefonon értesítjük azt a családot, aki a legsikeresebben szerepelt és megyénket képviseli a verseny országos döntőjén októberben a Zsámbék mellett átadásra kerülő közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai centrumban. A megyei– és az országos döntőn is valamennyi résztvevő család értékes ajándéktárgyakkal térhet haza.

A rendezvény során folyamatosan zajlik majd a már jól ismert „Szuperbringa Program” kerékpár átvizsgálásra irányuló kampánya is, mely során a kötelező felszerelések meglétét ellenőrizzük, egyes esetben egészítjük ki, hogy az megfeleljen a hatályos jogszabályoknak. Várjuk tehát a bringásokat is!

Az ORFK-OBB honlapján tesztlapok helyes kitöltésével az országból további négy család részére biztosítanak nevezési lehetőséget.

Mindenkit szeretettel vár a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Baleset-megelőzési Bizottság

· A szervezők a változatás jogát fenntartják (időjárás, érdeklődés függvényében)
hirdetés