Közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak az M3-as autópályán

Közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak az M3-as autópályán
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – A gyorsforgalmi út őri felhajtójánál végrehajtott ellenőrzés elsődleges célja a jogsértést elkövető járművezetők kiszűrése és a közúti balesetek számának csökkentése volt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató munkatársai közösen tartottak közlekedésbiztonsági ellenőrzést az M3-as autópálya őri felhajtójánál 2018. július 10-én. Az egyenruhások több mint 100 gépkocsit, 249 külföldi személyt és 45 magyar állampolgárt ellenőriztek. A közúti kontroll ideje alatt a rendőrök elfogtak egy román állampolgárt, aki ellen körözés volt érvényben. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt két esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, kisebb súlyú közlekedésrendészeti szabályszegések elkövetése miatt 6 járművezetővel szemben alkalmaztak helyszíni bírságot. A Nemzeti Adó-és Vámhivatal indított eljárást azzal a 3 járművezetővel szemben, akik gépkocsijukban ismeretlen eredetű alkoholt, zárjegy nélküli cigarettát, valamint ismeretlen eredetű gázolajat szállítottak. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató 34 román honosságú gépkocsi esetében szabott ki pótdíjat, az autópálya használati díja megfizetésének elmulasztása miatt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a közlekedők a továbbiakban is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre, amelyek elsődleges célja a közúti közlekedésük során jogsértést elkövető járművezetők kiszűrése, valamint a balesetek számának csökkentése.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés