Közlekedési továbbképzés tűzoltóknak

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya már több mint tízéves múltra visszatekintő, jó kapcsolatot ápol a Tiszaújvárosi Önkormányzati Tűzoltósággal, valamint a Tűzoltó és Műszaki Mentő Kft.-vel.

Kapcsolatuk nem csupán a napi tevékenységükkel összefüggő balesetek, tűzesetek vagy a  műszaki mentések kapcsán  jelentkezik, hanem ezen túlmenően rendszeresen, évente mintegy két-három alkalommal tapasztalatcseréken, oktatáson, kölcsönös képzésen is alapul.

Megbeszélt tapasztalatok

A napokban mindkét tűzoltóegységnél évértékelő, az aktuális baleseti helyzetet ismertető és elemző oktatást tartottak.  A képzés – ahol mintegy százan vettek részt – alkalmat adott a tavalyi személyi sérüléses balesetek ismertetésére. Vizsgálták ezek kiváltó okait, valamint a balesetek főbb jellemzőit, illetve elkerülésének lehetőségeit. Megbeszélték a műszaki mentések tapasztalatait is, valamint azokat a jövőbeli feladatok, amelyek a még eredményesebb együttműködést szolgálhatják.

Az oktatás zárásaként a résztvevők tesztlap kitöltésével, majd közös kiértékelésével adhattak számot KRESZ tudásukról.  A tűzoltó szervezetek az előadásokat sikeresnek, eredményesnek ítélték, melyet az is jelez, hogy – a tervezeteken túl –újabb tájékoztatóra kérték fel a kapitányság közlekedési szakembereit.

HSz
hirdetés