„Közlekedik a család” – hétvégén Nyíregyházán

Nyíregyháza – Az országos közlekedésbiztonsági vetélkedő fődíja egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi.


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében 2016. május 28-29-én 9-16 óra között Nyíregyházán, a Nyír Plaza bevásárlóközpont parkolójában rendezik meg az Országos Rendőr-főkapitányság – Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett „Közlekedik a család” vetélkedősorozat megyei elődöntőjét.

A versenyre nevezhet minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6-17 év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. A családok elméleti, vezetéstechnikai, kerékpáros ügyességi vetélkedőn, elsősegélynyújtásban és más játékos feladatokban mérhetik össze tudásukat. A vetélkedősorozat célja, hogy az állampolgárok figyelmét minél szélesebb körben felhívjuk a körültekintő, megfontolt közlekedésre és a család közösségnevelő erejére.

A közlekedésbiztonsági feladatokból álló megyei versenyek végén egy-egy család juthat az országos döntőbe. Anyereményjáték fődíja az Autós Nagykoalíció támogatásával egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi; ezen kívül minden, az országos döntőbe jutott család értékes nyereménytárgyakban részesül. Az országos döntőt június 18-án és 19-én Budapesten rendezik. Az érdeklődők jelentkezhetnek elektronikus úton a www.kozlekedikacsalad.hu internetes portálon, vagy a területi verseny helyszínén személyesen. A verseny pályázati feltételeiről, valamint ütemtervéről bővebb tájékoztatást a fenti honlapon olvashatnak.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés