Helyi közélet

2014.05.05. 19:12

A népdaloktól a rockzenéig...

Záhony - Több műfaj jeles képviselőin szórakozhatott sok száz záhonyi és környékbeli lakos az elmúlt heti városnapon.

Záhony - Több műfaj jeles képviselőin szórakozhatott sok száz záhonyi és környékbeli lakos az elmúlt heti városnapon.Záhony várossá avatásának negyedszázados jubileuma alkalmából gazdag kulturális programot állítottak össze a szervezők.

Kedden fotókiállítás nyílt meg a művelődési ház aulájában a közönség elé tárva a régi és napjaink Záhonyának érdekességeit. A kísérőprogram keretében a zeneiskola tanárai adtak sokszínű műsort a tárlatnyitó és a díszünnepség résztvevőinek.

Szerdán az Európa téren felállított színpadon pódiumra lépett a nők egyesületének művészeti csoportja, a Varázs hastánc együttes, kisiskolás népi táncosok, a városi nyugdíjasklub népdalköre, a Főnix vegyeskórus, majd az általános iskolások, tanáraik és a publikum közös éneklése zárta a program első részét.

Ezt követően az évek óta országos és határon túli turnékon szereplő, nemrégiben az MR2 Akusztikban önálló műsorral jelentkező ZUP zenekar tagjai léptek a hazai közönség elé, majd a fáklyás felvonulás után a Magna Cum Laude fergeteges koncertje zárta az idei városnapot.

 - Háda Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában