Közös imára hívták a keresztény híveket

Lutzke Krisztina református lelkésznő a Szent Miklós Görögkatolikus Székesegyházban vezette a liturgiát
Lutzke Krisztina református lelkésznő a Szent Miklós Görögkatolikus Székesegyházban vezette a liturgiát - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – „Krisztus elkötelezett híveinek évszázados erőfeszítései folytán végre eljutottunk a párbeszédre és a közös imádságra. Tekintettel vagyunk egymásra, egy fedél alatt elhelyezkedve mellőzni tudunk olyan sajátosságokat, amelyek a másikat sértenék” – fogalmazta meg az öku­menikus imahét üzenetét Orosz Atanáz görögkatolikus püspök.

Egyetemes üzenet

Az elmúlt héten Nyíregyházán is minden este más-más templomban tartottak liturgiát, aminek az imahét ötödik napján a Szent Miklós Görögkatolikus Székesegyház adott otthont. A liturgiát Lutzke Krisztina református lelkésznő vezette, az igehirdető pedig Palánki Ferenc, a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye megyés püspöke volt. A megyés püspök beszédét a Nyíregyházi Egyházmegye foglalta össze: biztatott mindenkit, hogy az Evangélium az élet minden helyzetében bátorítást és megnyugvást ad, de nem mindig kell megfelelni az emberi elvárásoknak. Életünk során kereszteket hordozunk, de ez nem azt jelenti, hogy szenvednünk kell, hanem azt, hogy egyesülhetünk Jézussal, aki szeretetből hozott áldozattal megváltott minket. Majd a hivatásról beszélve hangsúlyozta, minden életállapotnak van értelme, mert van dolgunk életünk utolsó pillanatában is – olvasható az egyházmegye honlapján. Az eseményen összegyűlt perselyadományokat és a felajánlásokat a Nyíregyházi Református Egyházközség óvodájának építésére ajánlják fel a szervezők.

KM
hirdetés