Közutakat újítanak fel az észak-magyarországi régióban

Budapest, 2012. április 10., kedd (MTI) – Az észak-magyarországi régióban megkezdődtek azoknak a 4, illetve 5 számjegyű mellékutaknak a felújításai, amelyeknek a megvalósítását a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hagyta jóvá az Észak-magyarországi Operatív Program 2009-2013-as akciótervének keretein belül – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-vel.

Heves megyében a Verseg-Hatvan összekötő út mintegy 11 kilométeres szakasza közel 814,5 millió forint támogatásból valósul meg. A felújítás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
A kedden megkezdett 2111-es jelű összekötő út felújításának elsődleges célja az, hogy jobb utazási és forgalombiztonsági feltételeket teremtsenek.
A kivitelezésre – a kötelező közbeszerzési eljárás lefolytatása után – a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. a C-H ROP 2009-2013 Konzorciummal kötött szerződést.
A projekt lezárását követő öt éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet kap az üzemeltetőtől, a karbantartótól, a fenntartótól, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökségtől és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetektől – tartalmazza közlemény.

-MTI-
hirdetés