Közúti ellenőrzés Nyíregyháza külterületén

Nyíregyháza – Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a sofőr érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik, továbbá alkoholosan befolyásolt állapotban közlekedett.

Nyíregyháza külterületén ellenőriztek egy gépkocsival közlekedő férfit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai 2018. március 16-án. A rendőrök az igazoltatás során a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket jelzett. A sofőr az intézkedés alatt sem a személyazonosító igazolványát, sem pedig a jogosítványát nem tudta átadni a rendőröknek. Adatait bemondás alapján igazolta, melyek a nyilvántartó rendszerben ellenőrizve valósnak bizonyultak.

A rendőrök az adatbázisból megállapították, hogy az 57 éves sofőr vezetői engedélye érvénytelen, mert a férfit utánképzésre kötelezték, de azon nem vett részt. Ezért vele szemben a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon szabálysértési eljárást kezdeményeztek. A rendőrök az intézkedés további részében a nyíregyházi férfit előállították a rendőrkapitányságra további hiteles légalkoholmérés céljából, ahol további két alkalommal is pozitív eredményt fújt. Vele szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés