Közúti ellenőrzés Nyíregyházán

Közúti ellenőrzés Nyíregyházán
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – A közúti kontroll célja az ittas járművezetők fogalomból való kiszűrése, ezáltal a közúti balesetek megelőzése volt.

„Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést tartottak Nyíregyházán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai 2018. március 26-án reggel. A közúti kontroll célja az ittas járművezetők fogalomból való kiszűrése, ezáltal a közúti balesetek megelőzése volt. A rendőrök közel 700 járművezetőt ellenőriztek, akik közül öt sofőr bizonyult ittasnak. Az alkoholos befolyásoltság mértékétől függően 3 fővel szemben közigazgatási hatósági eljárás, míg 2 fővel szemben a helyi rendőrkapitányságon büntetőeljárást indítottak.

A közlekedők a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre a megye teljes területén. A rendőrség felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti! Kérjük, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés