Közúti kontroll a Beregben

Közúti kontroll a Beregben
© Fotó: police.hu
Vásárosnamény – A rendőrök 520 járművezetőt ellenőriztek, közülük egy gépkocsivezető ittasnak bizonyult.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság állományával közösen hajtottak végre fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést 2017. november 26-án és 27-én. Az ellenőrzés elsősorban az ittas járművezetők közúti forgalomból történő kiszűrésére és a közlekedési balesetek megelőzésére irányult. A rendőrök minden intézkedés alá vont járművezetővel szemben, „Finn-módszeres” ellenőrzés keretében ittasság-ellenőrzést végeztek. Az ellenőrzést a 41-es főút Vásárosnaményba vezető szakaszán, valamint Pusztadobos, Ilk és Gemzse településeken végezték az egyenruhások.

A rendőrök 520 járművezetőt ellenőriztek, közülük egy gépkocsivezető ittasnak bizonyult, részére a rendőrök közigazgatási bírságot szabtak ki. Kisebb súlyú szabálysértések elkövetése miatt a rendőrök egy esetben figyelmeztetést, három esetben helyszíni, öt járművezetővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.

A közlekedési baleseteket előidéző okok között az ittas járművezetés kiemelt veszélyforrás, ezért a közlekedők a rendőrkapitányság illetékességi területén a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre. Aki ittas állapotban vezet a saját, és a többi közlekedő életét, testi épségét is kockáztatja. A balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt tartózkodjanak az alkohol fogyasztásától! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés