Közvetlen köztársasági elnökválasztást akar a Jobbik

By Palicz István
Nyíregyháza – A Fidesznek nincs erkölcsi alapja az új köztársasági elnök megválasztásához, hiszen Schmitt Pál bukásával az őt jelölő-támogató kétharmados többség is leszerepelt – mondta pénteki sajtótájékoztatóján dr. Gyüre Csaba, a Jobbik országos alelnöke, hangsúlyozva: pártja alaptörvénymódosítást szorgalmaz, hogy közvetlenül a választópolgárok dönthessenek a jövőben az államfő személyéről.

– Kizárt, hogy az ellenzéki pártok közösen jelöljenek új elnököt. A Jobbik hárompárti egyeztetést kezdeményezett a Fidesz-KDNP-vel, és jelöltje, Morvai Krisztina EP-képviselő mellett érvel. Az új államfő személyével szemben 3 határozott elvásárunk van: ne legyen pártkatona, feddhetetlen, hiteles legyen, valamint mutasson elkötelezettséget a valódi nemzeti sorskérdések iránt.

A Fidesz-KDNP nem tudott felülemelkedni önös pártérdekein, amikor egy pártkatonát, egy “aláírógépet” helyezett üzembe (dr.) Schmitt Pál személyében. Óriási hiba lenne, ha a jelölési lehetőséggel rendelkező kormányban újra a pártfegyelem győzedelmeskedne a megfontoltság helyett! – tette hozzá dr. Gyüre Csaba. 
hirdetés