Kreatív dolgozókat keresnek

Akt.:
Pascal Männche
Pascal Männche - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Ősszel indulna a termelés csúcstechnológiát képviselő gyárban.

Nemcsak a kezükért, a fejükért is keressük az embereket – jelentette ki Pascal Männche, a Krones Hungary Kft. ügyvezetője kedden, amikor a városházának is otthont adó épületben megnyitotta a Krones karrierközpontját. A cég – melynek Debrecenbe településéről másfél éve született döntés – 500 új munkahelyet teremt, és 15 milliárd forintot fektet be a Déli Ipari Parkban épülő gyárába, ahol a tervek szerint idén szeptemberben kezdődik meg a termelés. Emlékeztetett rá: a vállalat világviszonylatban piacvezető az csomagolástechnikai gépek gyártásában, és a folyamatos fejlesztés állandó kihívást jelent a dolgozóik számára is.

Papp László polgármester hangsúlyozta: a Krones élen jár a debreceni oktatási intézményekkel való együttműködésben, a cégspecifikus képzések kialakításában, és a város a jövőben is támogatja abban, hogy otthonra leljen itt. Elhangzott: már 100 munkavállaló dolgozik a Kronesnak Debrecenben, a többi 400 megtalálásában segíthet az új iroda.

Hosszú távra tervezhetnek

A világon minden negyedik, Európában minden második másodpercben kézbe vesz valaki egy olyan terméket, mely a Krones gyártósorán készült – jelentette ki Pascal Männche. Elmondta, a Debrecenben épülő gyárban többek közt acéllemezeket készítenek majd szállítórendszerekhez, de kifinomult berendezéseket is gyártanak, például amelyek az italospalackok címkézését, zárását ellenőrzik. S mivel italra mindig szükség lesz, hosszú távra tervezhetnek munkavállalóik.

Fotó: Molnár Péter

A Krones az első volt a nagy külföldi befektetők sorában, pedig amikor képviselőinek megmutatták a gyár leendő helyét, még erős képzelőerő kellett hozzá, hogy higgyenek Debrecen vízióiban – idézte fel Papp László polgármester. Hozzátette, a cég új gondolkodásmódot is hozott magával, megmutatva, miben kell fejlődnie a városnak, hogy versenyképesebb legyen.

Gondoskodó vállalat

A Krones vezető a folyékony élelmiszeripari gyártógépek piacán; 1951-ben alapították, s bár részvényei jelen vannak a tőzsdén, azok többsége ma is az alapítóké, vagyis lényegében családi vállalkozásként működik. 16 ezernél több munkavállalót foglalkoztat világszerte – mutatta be a céget Farkas-Desits Andrea, a Krones Hungary Kft. HR-vezetője. Alapértékeként említette a munkavállalókról való gondoskodást, fejlesztésükbe történő invesztálást, s hogy hosszú távon kínáljon dolgozóinak perspektívát. A debreceni belvárosban működő karrieriroda nyitottságát emelte ki, ahova bárki betérhet és közvetlenül kérdezhet. Hosszan sorolta azokat a munkaköröket, melyekbe dolgozókat vesznek fel, például CNC-programozó, esztergályos, szerelő, mérnök; és azt is elárulta, hogy a betanítás külföldön történik majd.

SzT
hirdetés