Sport

2016.11.10. 09:21

Hornyák Marcellnek mindkét lábbal megy a góllövés

Nyírbátor - A Debrecenben duplázó nyírbátori támadó, Hornyák Marcell nem tett még le arról, hogy magasabb osztályban szerepeljen.

Nyírbátor - A Debrecenben duplázó nyírbátori támadó, Hornyák Marcell nem tett még le arról, hogy magasabb osztályban szerepeljen.

A Nyírbátori FC utolsó három gólja Hornyák Marcell nevéhez fűződik. Az NB III-as csapat támadója a Hajdúböszörmény elleni mérkőzésen a 92. percben tette biztossá csapata végül 3–0-s győzelmét, a DVSC-DEAC ellen pedig 2–0-s hátrányban előbb közvetlenül szünet után szépített, majd bő tíz perccel a vége előtt ki is egyenlített (2–2).

– Ha azt vesszük, hogy kétgólos hátrányban voltunk, illetve kapusunk, Tóth Szilveszter még gólnélküli állásnál tizenegyest védett és a végén is volt egy nagy bravúrja, akkor elégedettek lehetünk a döntetlennel, de összességében nekünk voltak nagyobb helyzeteink – mondta a bajnokságban hat találatnál tartó Hornyák Marcell, aki a jobb lábfején egy kisebb műtéti beavatkozáson is átesett nemrégiben, de a jelek szerint már visszanyerte a formáját. – A szünetben megbeszéltük, min kell változtatni, és fontos volt, hogy már a fordulást követő első percben betaláltunk.

Pontosabban Hornyák Marcell betalált. Szemtanúk szerint egyik találata sem volt csúnya, de vajon az érintettnek melyik áll közelebb a szívéhez.

– Az első, amit Lakatos László átadása után kapásból, húsz méterről ballal lőttem a kapuba. A másodiknál Terdik Zsolt visszagurított labdáját követően jobbal lőttem ki a hosszú sarkot – felelte a tokaji illetőségű, az előző bajnokságot megyei II. osztályú csapatokban, az első felét Rakamazon, a másodikat Tokajban töltő játékos. A góltörténetei is megerősítik a róla szóló híreket, hogy mindkét lábát egyformán jól használja a még fiatalabban Diósgyőrben pallérozódó futballista.

– Arról már letettem, hogy újra diósgyőri játékos legyek, de arról még korántsem, hogy a jelenleginél magasabb osztályban szerepeljek – árulta el a 22 éves játékos, aki jelenlegi csapatában vagy csúcsékként vagy pedig bal oldali támadó középpályásként jut szóhoz, ha lehet választani ő inkább előbbi szerepkörben játszana. – Ehhez szükség van további gólokra, illetve arra, hogy a csapat jól szerepeljen. Úgy érzem, az utóbbi hetekben jó úton járunk, szombaton az ESMTK-t fogadjuk, amellyel szemben egy pont a hátrányunk. Remélem, a meccs után már előttük leszünk a tabellán!

Premier a Vidi ellen

Hornyák Marcell három ciklusban több évet is lehúzott Diósgyőrben, a klub utánpótláscsapataiban, illetve az NB I-es keretben is megfordult. Élvonalbeli bajnokin nem, de Ligakupa-mérkőzéseken szerephez jutott, 2012 tavaszán, alig 18 évesen a Videoton elleni negyeddöntőben debütált. Volt rá példa, hogy a diósgyőri második csapat az ő négy góljával nyert 4–1-re a Salgótarján ellen az NB III-ban, majd egy újabb Ligakupa-mérkőzésen, Kisvárdán szenvedett súlyos arcsérülést 2013 őszén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!