Kristállyal tömték szilveszterkor a nyírbátori fiatalokat – Azok úgy felpörögtek, hogy másnap délutánig buliztak

Kristállyal tömték szilveszterkor a nyírbátori fiatalokat – Azok úgy felpörögtek, hogy másnap délutánig buliztak
© Illusztráció: crystalmethaddiction.org
Nyírbátor – Vádat emelt a Nyírbátori Járási Ügyészség egy férfi és az élettársa ellen, akik tavaly szilveszterkor több kiskorúnak is kábító hatású anyagot adtak el, majd pár hónappal később Budapesten újabb nagyobb mennyiséget szereztek be az anyagból azért, hogy azt értékesítsék Nyírbátorban.

A vádirat szerint négy kiskorú személy 2016. december 31-én este úgy gondolta Nyírbátorban, hogy a szilveszteri bulit valamilyen élénkítő szerrel fogják „feldobni”, ezért egyikőjük elment a helyben lakó vádlotthoz, akitől 2.000,- forintért „kristály” néven ismert kábító hatású anyagot vásárolt, amit a társaival közösen az utcán elfogyasztottak. A bódult állapotba került fiatalok visszamentek a vádlott házához, és csatlakoztak az ott rendezett szilveszteri mulatsághoz. Ráadásul az éjszaka folyamán a házigazda még többször meg is kínálta őket az anyaggal, amit a fiatalok elfogadtak. A szer hatására a fiatalok nem érezték magukat fáradtnak, ezért január 1-jén egészen a délutáni órákig szórakoztak a vádlott lakásán.

A vádlott és élettársa 2017. március 28-án gépkocsival Budapestre utaztak azért, hogy újabb nagyobb mennyiséget vásároljanak a szerből, mert azt Nyírbátorban szerették volna értékesíteni. Budapesten egy ismeretlenül maradt férfitől 60 grammot vásároltak az anyagból, amit a vádlott élettársa az alsóneműjébe rejtett, majd visszaindultak Nyírbátorba. A helyi rendőrök igazoltatták a vádlottat és élettársát, akinek a táskájában találtak egy, a drog mérésére használatos digitális mérleget, ami gyanússá vált a hatóság számára. Így a rendőrök átkutatták a vádlottak ruházatát is, és lefoglalták a többszázezer forint értékű kábító hatású anyagot.

A vádlottaktól lefoglalt anyag ugyan nem kábítószer, de hatása szinte azonos a már ismert kábítószerekével.

Az előzetes letartóztatásban lévő férfival, illetve a szabadlábon védekező élettársával szemben az ügyész új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Nyírbátori Járásbíróságon. A vádiratban az ügyész azt indítványozta, hogy a bíróság a férfit ítélje végrehajtandó, míg élettársát felfüggesztett börtönbüntetésre.

– Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő –
hirdetés