Krisztina talált egy pénztárcát a moziban, benne 770 ezer forinttal – Nem találja ki, mit tett

Akt.:
Móricz Krisztina
Móricz Krisztina - © Forrás: borsonline.hu
Pécel, Budapest – Móricz Krisztina a családjával ment mozizni, amikor kifelé tartva a vetítő teremből észrevett egy pénztárcát a félhomályban, a lépcsőn. Amikor felvette, és belenézett, igencsak meglepődött: a bankkártya és a személyes irat mellett 770 ezer forint is volt.

Sokan talán zsebre vágták volna a pénzt, de Krisztina eldöntötte, visszaadja a gazdájának: először a tudakozót hívta, de nem sok sikerrel járt. Aztán a Facebookon próbálta megtalálni a tulajdonost, de ez sem jött össze. Krisztina viszont nem adta fel, meghagyta az elérhetőségét a moziban, hogy ha jelentkezik valaki a tárcáért, utolérje. Hamarosan csörgött is a telefonja.

Kiderült, hogy a tárca gazdája a gyerekeit vitte a moziba, amikor elhagyta a tárcát, és azért volt nála ennyi készpénz, mert másnap a cégénél kellett volna befizetnie az összeget.

Krisztina visszaadta a tárcát, de még csak jutalom pénzt sem fogadott el. Cserébe a tárca gazdája meghívta Krisztina családját egy ebédre.

Le a kalappal a hölgy előtt!

Forrás: borsonline.hu.


Épp a vonaton sirdogált a lány, amikor egy vadidegen utastársa odacsúsztatott neki egy levelet – Amikor elolvasta, nem jutott szóhoz

Hihetetlen, de ilyesmi is megtörténik a mai világban, ahol többnyire rezzenéstelen arccal, egymáson átnézve rohangálunk a magunk feje után.
hirdetés