Kríziskezelés munkanélkülieknek

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Néha kétségbeesett posztok keringenek a neten, amiben valaki azonnali segítséget kér, sok esetben munkát keres így. Ha már nincs miből kifizetni a jövő havi albérletet, a helyi közlekedés bérletét, a diákhitelt, akkor tényleg nagy a baj.

A helyzet sosem reménytelen, bár az első hibát már elkövette, aki itt tart: előbb kellett volna segítséget kérnie, nem szabad megvárni a teljes ellehetetlenülést, mert akkor már sokkal nehezebb segíteni. De most már itt tart, ne habozzon a segítségkéréssel! Kiktől is kérhet?

Lakhatásra

Sok alapítvány és kríziskezelő civil szervezet foglalkozik azzal, hogy a lakhatásban segítse a rászorulókat. Besegítenek az albérlet költségeibe, találnak olcsóbb szállást, kitalálják, hogyan tudnának segíteni. Tekintve, hogy ezek karitatív szervezetek, akik támogatásokból segítenek, a segítségkérés mellé illik nekik megadni azt is, te miben tudsz nekik segíteni… Önkéntes munkával, vagy ha értesz hozzá, rendbe teszed a honlapjukat, ha egyébként értékesítő vagy, akkor segítesz nekik támogatókat szerezni stb. Jó tett helyébe jót várj, ahogy a népmesékből is hallottuk.

Munkahely találásában

A hivatalos út, a munkaügyi központok mellett sok önkéntes is foglalkozik azzal, hogy segítsen az álláskeresőknek mielőbb munkát találni. Náluk a viszonzás egyszerű: vidd jó hírüket, köszönd meg a segítséget. Ezt sem várják el, de mégiscsak illendő…

Hitelek kezelése

A mai világban a legtöbb embernek van valamilyen hitele, amit havi törlesztéssel fizet. Rendben is van minden, mindaddig, amíg van rendszeres jövedelme és tudja fizetni ezeket. Ha nincs, akkor viszont érdemes a hitelt adó intézménnyel mielőbb egyeztetni: megtudni, mik a lehetőségek, lehet-e halasztani például.

Kattints ide a folytatásért!
hirdetés