Krúdyra emlékezik Nyíregyháza

Akt.:
Krúdyra emlékezik Nyíregyháza
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Emlékszoba volt már Krúdyról a Jósa András Múzeumban, tudtuk meg pénteken dr. Bene Jánostól, így is hiánypótló az a szoba, amiben a város legismertebb írójának korát idézik fel a berendezési tárgyak és emlékek.

A megnyitón Halkóné dr. Rudolf Éva emlékezett arra, hogy a nyíregyháziakhoz mennyire közel állnak az író által említett helyek, például a Sóstó. A továbbiakban Krúdy életének kutatója avatta be az érdeklődőket néhány életrajzi kuriózumba.

Szindbád nyomában

Emlékműsorral tisztelegtek Krúdy Gyula szobránál a Bessenyei téren péntek délelőtt. A Krúdy középiskola diákjainak műsora előtt Karádi Zsolt beszélt a város írójáról. A főhajtás, és a virágok elhelyezése után a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár dolgozói olvastak fel Krúdy műveiből.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés