Két szettet kell nyerni!

Kupa, bajnoki, ismét kupa! A Betonút-NRK élvonalbeli röplabdás hölgyei szerdán este újabb kihívás elé néznek, hiszen ekkor rendezik a Challenge Kupa második körének visszavágóját.

Amint arról lapunk hasábjain már többször beszámoltunk, finoman fogalmazva is katasztrofális anyagi helyzetben van az egykoron dicsőséges éveket megélt klub, ennek tükrében erőn felül teljesítenek a játékosok. Miként egy hete, amikor a nemzetközi porondon idegenben is legyőzték a nagy hazai rivális, a Vasas együttesét. A Folyondár utcában is nyerni tudtak Merkószkiék 3:1-re, így lépéselőnyben várhatják a szerda esti összecsapást.

– Igaz, hogy nálunk van az előny, ám ez nem jelenti azt, hogy nem vár ránk nehéz mérkőzése. A Vasas egyértelműen szeretne tovább lopni a nemzetközi porondon és mindent meg fognak tenni azért, hogy ez sikerüljön. Számunkra legalább két nyert szett szükséges ahhoz, hogy mi legyünk a továbbjutók. Úgy vélem, amennyiben olyan koncentrálással és eredményesen játszunk mint múl szerdán, akkkor borsot törhetünk a fővárosiak orra alá. Minden játékos kész arra, hogy pályára lépjen, minden bizonnyal a szerdai, pillanatnyi forma alapján fog kialakulni majd a csapatunk. Azokat szeretném játszani, akik a legjobbra képesek majd szerdán este – fogalmazott Ludvig Zsolt, az NRK vezetőedzője.

A két együttes anyagi helyzetének különségéről csak annyit, hogy a Vasas megteheti azt, hogy már kedden Nyíregyházára utazzon. Kapuváriék este tréningeztek a bujtosi csarnokban. A mérkőzést a bolgár Ignat Mitev dirigálja, segítője a szlovén Szanja Miklosics lesz.

– Mán László –
hirdetés