Kudarcba fulladt behajtások

Akt.:
Illusztráció: Racskó Tibor
Illusztráció: Racskó Tibor - © Illusztráció: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Nem csitul, sőt, egyre intenzívebb a Nyíregyházi Lakásszövetkezet majd’ minden tagot 10 ezer forintos pótbefizetésre kötelező eljárása.


A Jósa András utca 20. szám alatt lakó Czipó Béláné három háztömb (16, 18, 20) nevében emelte fel szavát szerkesztőségünkben: – A félszáz ingatlantulajdonos között akad olyan is, aki hátralékos, egyesek több százezer forinttal, miközben láthatóan jó életszínvonalon élnek, milliós autókkal járnak, költekeznek. Tőlük hajtsák be a pénzt! – mondta.

Szathmáry Imre, a Nyíregyházi Lakásszövetkezet ügyvezető elnöke az alábbi tájékoztatást adta: – A szövetkezet 15 ügyintézőt foglalkoztat, akiknek vállára háromszor annyi munka nehezedik, mint korábban. Bérezésük a megyei minimum szintjén van, amíg a likviditás nem áll helyre, alapbéremelésről és mozgóbérről szó sem lehet, ami a jelenlegi helyzetben érthető, ugyanakkor senkitől sem várható el, hogy ingyen dolgozzon.

A szövetkezet vezetése mindent megtett és megtesz, hogy a kiegyensúlyozott gazdálkodást „szaboltáló” hátralékosokkal szemben fellépjen, a jogi eljárás (fizetési meghagyás, bírósági végrehajtás, ingatlan-árverezés) azonban gyakorta kudarcot vall. Sokan a felszólítás ellenére sem rendezik tartozásukat, másoktól nincs mit lefoglalni, mert kijátsszák a jogi kiskapukat.

Az elmúlt 2-3 évben 8 ingatlan árvereztetési eljárást indítottunk el, ebből 7 esetben mégsem jutott hozzá jogos követeléséhez a lakásszövetkezet, mert bedőlt lakáshiteles lévén, a hitelező banknak kizárólagos elsőbbsége volt, szóval akaratlanul is, de „másnak kapartuk ki a gesztenyét”!

Részletek a Kelet-Magyarország szombati számában!


Előzmény:

Megtagadták a befizetést

A szövetkezeti tagság jelentős része felháborítónak, sőt, jogtalannak tartja a 10 ezer forintos pótdíjfizetési eljárást.


– KM-PI –
hirdetés