Kulcsjátékosok távoztak Tiszalökről

Kovács Jánosnak (balról) szembe kell nézni azzal, hogy kulcsjátékosok egész sora hagyja el a Tiszalököt
Kovács Jánosnak (balról) szembe kell nézni azzal, hogy kulcsjátékosok egész sora hagyja el a Tiszalököt - © Fotó: Pusztai Sándor
Tiszalök – Noha kulcsemberek távozhatnak, Kovács János edző szerint a Tiszalök tovább harcol – fiatalokkal soraiban.

Minden rosszban van valami jó. Egyéb vigasza aligha lehet a tiszalökieknek. A megyei első osztályú futballcsapatot ugyanis – nemes egyszerűséggel – szétszedték. Mert bár kész tényként még nem jelenthető ki, hogy a legutóbbi idényt a tizenegyedik hely megszerzésével letudó legénység érzékeny veszteségeket szenved – gyaníthatóan meg kell barátkozni eme gondolattal. Annyi kapaszkodója lehet a szakmai stábnak, hogy így ismételten olyan tehetségek bukkanhatnak felszínre, akik ha nem is váltják meg a világot (bár még ez sem kizárt…), mindazonáltal bizonyíthatják: van bennük fantázia.

Miként azt már korábban megpedzettük, Susánszky László kapus, illetve Szolyka Tamás, valamint Szolyka Gergő visszatért „osztálytárs” Tiszavasvárihoz. Időközben bővült a „szomszédba” költöző játékosok sora, mégpedig Bodnár Attila nevével. A négy fős kontinges mellett az elmúlt évadban huszonöt gólt berámoló Gál Norbert, illetve a tizenöt alkalommal a kapuba találó Cseh Kristóf búcsúja is benne van a pakliban. A hírek szerint mindketten Rakamazon folytathatják. Ha ennyi nem lenne elég, az ugyancsak fontos láncszemnek tekintett, hét gólt berámolt Újvári Zsolt is elhagyja a Tisza-partiakat, ő családi okok miatt Hajdúnánásra megy vissza. Sőt, Vass István hiányával is számolni kell, a középpályás a Nyírgyulajt erősíti a folytatásban. Mindez már kicsit soknak tűnik a „jóból”…

– Sajnálom, hogy több kulcsjátékos a távozás mellett döntött, de nem találtam ki, hogy nincsenek pótolhatatlan emberek – reagált a fejleményekre Kovács János, a Tiszalök edzője. – Harcolunk tovább, építjük a jövő csapatát. Nem térünk le az útról, továbbra is fiatalok alkotják a keret túlnyomó többségét, sőt, még a korábbinál is ifjabb labdarúgók kapnak lehetőséget. Jelenleg tizenöten vagyunk, de várjuk még a kiszemeltek válaszát, reményeim szerint néhány napon belül véglegesen összeállunk.

Nos, a szakvezető szerint – várhatóan – négy új játékos érkezik, és minden bizonnyal akadnak olyan játékosok, akik ismételten csatasorba szólíthatok. Magyarán, régebben szerepeltek már tiszalöki színekben.

KM-KT
hirdetés