Küldjön hírt! – “Együtt, egymással, egymásért, a magyar kultúráért!”

Küldjön hírt! – “Együtt, egymással, egymásért, a magyar kultúráért!”
Kisvárda – Sikeres volt a 2018. május 1-én, 10 órától tartott “EGYÜTT, EGYMÁSSAL, EGYMÁSÉRT, A MAGYAR KULTÚRÁÉRT!” című amatőr művészeti csoportok és közművelődési szakemberek nemzetközi találkozója a kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza előtti téren.

A fellépő csoportok érkeztek Kárpátaljáról a Beregszászi Kossuth Lajos Középiskola Néptánccsoportja Székelyföldről érkezett Mikolai GYÖNGYÖSBOKRÉTA Néptánccsoport és a Szatmárnémeti Hagyományőrző csoport valamint Magyarországról a Kisvárdai DUO-ART Pengetős Citerazenekar, Nyíregyházi Nyírség Tirpák Népzenei Együttes és a Demecseri Rétközi Hagyományőrző “PENDELYES” Néptáncegyüttes. Ezzel egy időben megtekinthető volt a Anarcsiak Népművészeti Kiállítása és bemutatója is

A fellépő csoportok magas színvonalú produkciókkal szórakoztatták a 1-2 ezres publikumot.

Rendezvényünk elérte célját, ami a csoportok egymással való találkozása, tapasztalatcsere lehetőségének biztosítása. A csoporttagok egymással való személyes ismerkedési lehetőségének biztosítása. És természetesen a helyi lakosságnak felejthetetlen közművelődési és kulturális programok prezentálása. Valamint a találkozón részt vevő fiatalok részére közösségi élményeket biztosító hasznos szabadidőtöltés. Továbbá az egymás közelebbi megismerése, a személyes barátkozás, a felhőtlen közösségi kikapcsolódás, a szabadidő hasznos eltöltése, a fiatalok alkotói készségének és képességeinek kibontakoztatása, fejlesztése volt.

A program meghirdetői és rendezői voltak a Van Esély Közhasznú Egyesület, a Várszínház és Művészetek Háza, a helyi Önkormányzat. A rendezvényt támogatták a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő.

Köszönjük minden fellépő csoportnak, akik részt vettek a rendezvényünken és minden kedves ellátogatónak, akik megnézték a műsorunkat és jelenlétükkel bíztatták a csoportokat.

– Pribula László –
hirdetés