Küldjön hírt! – Emlékezz és emlékeztess!

Küldjön hírt! – Emlékezz és emlékeztess!
© cof
Kisvárda – Jövőhéten, 2018. március 21. kerül megrendezésre a “EMLÉKEZZ ÉS EMLÉKEZTESS” címmel első világháború eseményeire emlékező kulturális rendezvény és történelmi vetélkedő. Kisvárda város és vonzáskörzetébe tartozó általános iskolás tanulói részére Van Esély Közhasznú Egyesület.

Egy rövid megnyitó után emlékünnepség keretében meghaltathatják a jelenlévők Pongó Ibolyát a Várday Kata Református Gimnázium 11. B osztály tanulójának szavalatát, majd az első világháborús dalokat éneklő Kisvárdai Városi Dalárda műsorát.

Ezután az I. Világháború történéseire emlékeztető képzőművészeti és rajz kiállítás megnyitására kerül sor, amit Dr. Bene János történészt, a Jósa András Múzeum igazgatója nyit meg

A megemlékezés folytatásaként 14:00 órától kezdődik a történelmi vetélkedő az első világháborúról.

Történelmi Vetélkedő után megtekinthető lesz az I. Világháború eseményeire emlékeztető Szeifried Zoltán Művész Úr „LUDWIG BAKÁK” című kiállítása.

A rendezvény szervezésébe bekapcsolódtak a város közintézményei, egyházi és civilszervezetei is.

A programot a KKETTKK CP-04 pályázati azonosítószámú projekt a Közép- és Keleteurópai Történelem Társadalom Kutatásáért közalapítvány támogatásával valósul meg.

– Pribula László –
hirdetés