Küldjön hírt – Fakanál, favilla, fatányér

Küldjön hírt – Fakanál, favilla, fatányér
© Fotó: Szarvas Mónika
Kisvárda – Néprajzi vetélkedőt rendezett a Rétközi Múzeum középiskolások számára.

2016. október 18-án a Rétközi Múzeumban néprajzi vetélkedőt tartottunk.

A vetélkedő keretében sor került a néprajzi gyűjtemény bemutatására, és egy prezentáció keretében a háztartási eszközök, valamint a kenderfeldolgozás eszközeinek a megismertetésére is. Négy középiskola – Bessenyei György Gimnázium és Kollégium, Kisvárdai SzC II. Rákóczi Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola, Kisvárdai Református Óvoda Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, Szent László Katolikus Gimnázium Szakgimnázium Általános Iskola, Kollégium és Gimnázium – összesen nyolc csapattal vett részt a vetélkedőn.

Amint a cím is sugallja, a paraszti társadalom női szerepeinek és az ezzel kapcsolatos hagyományoknak a megismertetése volt a célunk, mégpedig játékos módszerekkel egy vetélkedő keretein belül. A rendezvény tartalmas volt és nagyon jó hangulatban zajlott. Minden csapat méltóan képviselte iskoláját és ennek megfelelően az elért eredménytől függően díjazásban is részesült. Köszönjük az középiskoláknak a részvételt, a széleskörű érdeklődést és az együttműködést.

– A rendezők –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés