Küldjön hírt! – “Nagyon jó, hogy Rotary-sok lettünk”

Küldjön hírt! – “Nagyon jó, hogy Rotary-sok lettünk”
Nyírmeggyes – A Nyírmeggyesi Arany János Általános Iskola elsők között csatlakozott 2009-ben a Rotary legfiatalabb közösségéhez, az Early Act Klubhoz.

Azóta minden év szeptemberében felavatják az ötödik osztályba lépő diákokat és egy jelképes, kék kendővel a “családba” fogadják őket. Így volt ez az idén is, amikor 43 tanuló tett ünnepélyes fogadalmat. Két ötödikes kislány így emlékszik az eseményre:

“Nagyon vártuk szeptember 22-ét , hogy végre mi is a Rotary családjához tartozhassunk. Az ünnepég a hatodikosok köszöntésével kezdődött, akik összeállítottak nekünk egy kis képes ízelítőt abból, amit ők éltek át tavaly a Rotary által szervezett rendezvényeken. Mindannyiunk szeme felcsillant a sok színes program láttán, melyeknek reméljük, hogy mi is részesei leszünk ettől az évtől. Az énekkar Mohamed Fatima:„Ott leszek” című vidám dalában arról énekelt, hogy milyen fontosak az ember életében a barátok, akik mindig ott vannak, amikor szükség van rájuk. Köszöntött bennünket a Mátészalkai Rotary Klub elnöke és eljött az eskütételünk ideje. Mindenki nagyon izgult. A nyakunkba kötött kék kendőkkel éreztük, hogy egy olyan közösség tagjaivá váltunk, amelyben érték a segítségnyújtás, az önzetlenség, a jóság, a szeretet és az emberség. Boldogan vettük át az okleveleinket, majd a tantermünkben egy kis megvendégelésben lehetett részünk. Gabi néni felszeletelte az Early Act feliratú tortát, amit Pénzes Ilona néni ajánlott fel nekünk és mindannyiunknak nagyon ízlett. Sokat nevettünk, beszélgettünk és szüleink jóvoltából további finom sütiket kóstolgathattunk. Nagyon jó, hogy Rotary-sok lettünk, igyekszünk majd méltó és hasznos tagjai lenni ennek a humánus közösségnek.

– Antal Beatrix, Kovács Viktória 5. a –
hirdetés