Küldjön hírt – Szemétgyűjtés Tiszaszalkán

Szemétgyűjtés Tiszaszalkán
Szemétgyűjtés Tiszaszalkán - © Fotó: Dr. Lakatos Bence Roland
Tiszaszalka – 2016. április 9-én a Törvény és Taktika Egyesület által megrendezésre került környezet védelme érdekében a III. TÉT Szemét- és Hulladékgyűjtési Akciónk.

Az egyesületünk az elmúlt két évben is megrendezte a Föld világnapja, valamint a Madarak és Fák napja alkalmából az akciót. Az akciók számszerű eredményei a két év vonatkozásában a következők:
359 darab 110 literes szemeteszsáknyi szemetet sikerült összeszednünk, ezen kívül még 2 pótkocsinyi szemetet szedtünk össze a helyszíneken, mert a biztosított hulladékgyűjtőzsákokban már nem fértek el.

Az előző évekhez hasonlóan idén is részt vettek az akcióban egyesületünk önkéntesei és tagjai mellett az:

  • általános iskolai diákok,
  • rengeteg új önkéntes,
  • a Tiszaszalkai Vadgazdák Vadásztársaság,
  • a Tiszaszalka Község Önkormányzat Polgármestere
  • a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság, valamint a határőrség.

A most megrendezett akciónk kora reggel vette kezdetét, amikor is a találkozó helyszínéül szolgáló Csaronda halastó mellett található táborhelyen a résztvevőket regisztrációt követően reggelivel fogadtuk. A táborhely biztosítását dr. Tippan Attilának köszönhetjük. A reggelit követően megnyitásra került a nap, ismertettük az eredményeinket és az előttünk álló célokat, ezt követően ismertettük a megtisztítandó területeket és felosztottuk a kiválasztott helyszínekre a rendezvényen megjelent közel 100 embert. Ezt követően megkezdtük a négy kiszemelt helyszín megtisztítását. Jól esett látni, hogy a legkisebbektől egészen a legidősebbekig mindenki aktívan segített abban, hogy a nap végére elmondhassuk, hogy igenis megérte eljönnünk és összefognunk a környezetünk védelme érdekében.

A helyszínek megtisztítását követően a csoportvezetők vezetésével visszatértünk a táborba, ahol az ebéd lassan el is készült. Amíg vártunk a mester szakácsaink által készített ínyencségekre, addig a résztvevő gyerekek és felnőttek tudását mérettük meg különböző tesztfeladatokkal. A vetélkedőt követően megebédeltünk, majd jött az eredményhirdetés, ahol mindenki nagyon jó eredménnyel végzett és ez természetesen nem maradt jutalom nélkül!

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki részt tudott venni és segített abban, hogy ismét elmondhassuk azt, hogy a kezdeményezésünk sikeres volt ebben az évben is.

Idén is elmondható az, hogy sokkal több emberrel jelentősen kevesebb szemetet sikerült összeszedni, már csak 126 darab 60 literes szemeteszsáknyi szemétre leltünk!

Ez az igazi eredményünk, mert tudjuk azt, hogy nagy a tét.

Akik részt vettek azokat várjuk jövőre is, a többieket pedig arra buzdítunk hogy jövőre tartsanak velünk vagy más aktivistákkal, hogy együtt, közösen összefogva legyünk még hatékonyabbak a környezetünk megóvásában!

– Dr. Lakatos Bence Roland –
hirdetés