Budapest - XI. kerület

2011.05.23. 16:13

Nézze meg, hogy mit ajánl június hónapra a TEMI Fővárosi Művelődési Ház

<p>Júniusban is megtalálhatja mindenki azt a témát, ami hozzá a legközelebb áll Budapesten a TEMI Fővárosi Művelődési Házban.</p>

2011. június 4. szombat
FMHáztáji Vigadalom
Pünkösdi Szalag Fesztivál
  
14.00-17.00 Kézműves Kuckó
Házigazda: Körmöczi Péter és Kalmár Zita
Szalagos virágkoszorú fonás és népi játékok, hangszerek készítése
15.00-16.00 Muzsikás Gyermektáncház pünkösdi népi játékokkal
Házigazda: Bakonyi Ernő és Littner Anita
16.30-18.30 Népi Hangeszerek Tára
Házigazda: BIRINYI JÓZSEF népzenész, népzenekutató
Interaktív hangszerbemutató
Birinyi József műsorában hatvan darab történeti, népi hangszer szólal meg, melyek készítéséről, történetéről, használatáról, a hangszerekkel kapcsolatos hiedelmekről, csodás történetekről, tréfákról hallhatunk. A felnőtt és gyermek közönséget –dalokkal, játékokkal, hangszerekkel, hangszerpótlókkal – bevonva a közösen alakított, rögtönzött zenekarokkal együtt muzsikálunk. Az előadás előtt és után filmeket nézünk meg a hangszerkészítés fortélyairól.
19.00-01.00 Pünkösdi Csángó Bál
A Sültü együttes kezdi a muzsikálást. Tündik Tamás tánctanár irányításával pünkösdi népi vetélkedőn vehetünk részt. Majd a Csürrentő együttes zenéjére Gyurka Fábián tanít táncot Magyarfaluból.
 
2011. június 12. vasárnap 17.00-22.00
Az FMH Illés klubja és a Classic Beat Club közös évadzárója az FMH belső udvarán.
A 60-as, 70-es évek magyar és külföldi örökzöld slágereit hallhatják az érdeklődők. A zenét a házigazda Classic Beat Band szolgáltatja. Vendégünk a Markazi Illés Klub házi zenekara: Illés Szekerén
 
2011. június 19. vasárnap 18.30-21.30 óráig
The Beaters Klub
2011. június 19. vasárnap 18.30-21.30 óráig
A Beatles slágerei ÉLŐBEN korhű hangszerekkel és megjelenéssel a The BeatersBand előadásában.
Több mint koncert! A műsor két részében megszólalnaka Beatles korai és kései korszakainak kiemelkedő slágerei.
 
2011. június 24. péntek 20.00-22.00 óráig
The Shades zenekar klubja
A zenekar alapvetően a 60-as évek meghatározó rock n roll és gitárzenekarainak ismert slágereit játssza. Instrumentális repertoárjukat (The Shadows; Spotnicks és Ventures), folyamatosan bővítik énekes rock and roll dalokkal is (The Beatles, Chuck Berry; Hungária; The Everly Brothers), melyekkel szeretnék színesíteni előadásaikat. Igyekeznek népszerűsíteni az igényes élőzenét, megidézve a hatvanas évek hangulatát mind megjelenésben, mind hangzásban. Ha minőségi élőzenére szeretne táncolni, akkor jöjjön el a klubba, amely várja az 50-es, 60-as évek zenéinek kedvelőit.  

2011. június 27. hétfő 19.00-22.00
Greenfields ír zene és táncház
Az ír zene sokféleségét,- a költői- úgynevezett irodalmi tartalmú, és az egyszerű kocsmazenét egyaránt műveli az együttes, melynek táncházában tánc- és daltanítás, koncert és össztánc szerepel. A daltanítás angol nyelven folyik, minden esetben a magyar fordításokkal együtt.
Táncházvezető: Csányi Marika
 
2011. június 10., 24. péntek 19.30-24.00
Csürrentő moldvai táncház
A négy és fél órás táncház moldvai csángó-magyar táncok oktatásával kezdődik. A táncoktatás kezdetén egyszerűbb körtáncokkal csinál kedvet Gyurka Fábián, csángóföldről érkezett oktató a táncokat kevésbé ismerő látogatóknak. Ezután általában valamely bonyolultabb lépésű körtánc (pl.: Gergely tánc, Vert kezes) vagy páros tánc (pl.: Keresel, Virágtánc) részletes oktatása következik. Az oktatás után szabad tánc van, melyen a táncokat már ismerők a táncoktató segítsége nélkül szabadon járhatják a táncokat.
 
2011. június 3., 17. péntek 19.00-23.00
Falkafolk balkáni táncház
A táncházban a résztvevők a tánctanítás után a közös táncházban élvezhetik a már elsajátított bolgár, román, görög, makedón, török, albán és délszláv táncokat. A táncoktatás jelentős része a táncházaknak, mert itt nem csupán a táncok technikai elsajátítása a feladat, hanem a táncok mögöttes tartalmának és a különböző balkáni népek kultúrájának ismertetése is.
 
2011. június 18. szombat 19.00-01.00
Sültü csángó táncház
A táncház első órájában csángó- gyimesi, és moldvai tánctanítás folyik mindenkinek Tündik Tamás vezetésével, majd énektanítás következik Szilágyi Angelikával, végül a haladóknak a második félidőben választási lehetőséget, rendelést biztosít a zenekar.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!