Külföldön is jól harcoltak megyei kick-boxosaink

Akt.:
Külföldön is jól harcoltak megyei kick-boxosaink
© Fotók: Rácz Kickboxing Team
Hajdú-Bihar – Két héten belül két nemzetközi versenyen is érmekkel gazdagodtak a Rácz Kickboxing Team fiatal sportolói.

Először Horvátországban a Karlovac Open nevű Európa Kupa küzdelemsorozaton vitézkedtek a fiúk február 8-10. között, ahol 31 ország 179 egyesülete összesen 1890 nevezést adott le. A viadalon Tarcsi Gergő 2. helyen végzett a kadet II. 42 kg kategóriában, míg Nagy Tamás ugyanitt, de a 47 kg-osok között a 3. helyet csípte el. Erdei Benjámin nem tudott a dobogóra lépni.

Egy hétre rá Pozsonyban a fiúk mellett már lányok is viaskodtak ellenfeleikkel: a Slovak Opent rendezték meg február 15-17. között. Népes tábor gyűlt össze itt is, 1200 versenyző nevezése mellett a kabai és nádudvari sportolók újfent dobogóra állhattak. Nagy Tamás bajnokként távozott Pozsonyból (light contact) és bronzérmesként (kick-light). Mozsonyi Dániel pedig ezüstérmet (felnőtt 57 kg), míg Erdei Benjámin ezúttal bronzérmet vehetett át (kadet II. 47 kg-os kategória). Korcsok Nikolett (kadet II. +65 kg) a dobogó második (light-contact) és harmadik (kick-light) fokáig lépdelt. Elek Ágnes (junior 55 kg) is begyűjtött egy bronzérmet, Tarcsi Gergő és Nagy Viktor pedig ezúttal a selejtezők után fejezték be a küzdelmet.

Fontos ranglistapontokat szereztek a versenyzők. Ezek sokat számíthatnak majd, amikor a 2019-es, győri rendezésű Európa-bajnokságra kialakítják a szövetségben a magyar válogatott keretét.

A sportolókat mindkét versenyre edzőjük Rácz Krisztián és klubelnökük, Rácz Lajos kísérte el.

– Koppányi Szabolcs –
hirdetés