Különdíj és ajándékcsomag volt a jutalom

Az ország keleti feléből a nyíregyházi Honvéd Népdalkör becsülettel felkészült az országos találkozóra
Az ország keleti feléből a nyíregyházi Honvéd Népdalkör becsülettel felkészült az országos találkozóra - © Fotó: olvasónktól
Nyíregyháza – Második alkalommal rendezte meg a tagegyesületeinél működő dalkörök és kórusok számára az országos kórustalálkozót és katonadal-fesztivált ősszel a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége.

A rendezvénynek Marcali sportcsarnoka adott otthont. A műsort megelőzte a Kaposvári Helyőrségi Zenekar térzenéje, majd a helyőrségben szolgálatot teljesítő katonai szervezetek emlékére felállított kopjafa megkoszorúzása. A megnyitón a fővédnök Honvéd Vezérkar főnöke így fogalmazott: „a katonadal speciális módon fejezi ki a honvédek identitását és mindennapjait, ezek mellett pedig a hagyományőrzés fontos része”. Az ország keleti feléből a nyíregyházi Honvéd Népdalkör becsülettel felkészült az országos találkozóra. A nyírségi dalárda fellépését különdíjjal és a szövetség ajándékcsomagjával jutalmazták. Maradandó élményt nyújtott számukra a találkozó és a rendezvényt záró közös éneklés élménye is.

– Szluk István, Nyíregyháza –
hirdetés