Járvány

2020.03.03. 19:19

James Bondot is megállíthatja a koronavírus

A rajongók azt kérik, halasszák el az új film bemutatóját.

Actor Daniel Craig arrives for the 77th annual Golden Globe Awards on January 5, 2020, at The Beverly Hilton hotel in Beverly Hills, California. (Photo by VALERIE MACON / AFP)

Forrás: VALERIE MACON / AFP

Fotó: AFP

Bond-rajongók nyílt levélben fordultak a producerekhez és a stúdiókhoz, hogy halassza el az új James Bond-film április elejére kitűzött premierjét a koronavírus-járvány miatt – számolt be róla a BBC News kedden.

A két legnépszerűbb James Bond rajongói oldal alapítói emlékeztettek rá, hogy a Nincs idő meghalni című 25. Bond-film ugyan április 3-tól kerülne a mozikba, de jobb lenne nyárra tolni a bemutatót, amikor már túl lesz a világ a járvány csúcspontján.

Itt az ideje az emberek egészségét a marketingütemterv elé helyezni – írták a rajongók a Nincs idő a határozatlanságra című levelükben, amely a film címére utal.

Hangsúlyozták, hogy nagy esély van arra, hogy egy hónap múlva, április elején már zárva lesznek a mozik vagy alig lesz közönségük.

Még ha nem is tiltják meg hivatalosan a mozik nyitvatartását, „Mennyire éreznéd magad biztonságban?

- idézték a rajongók M-et a Skyfallból.

Közben a Disney már törölte egy vörösszőnyeges gáláját a Disney+ streamingszolgáltatás angliai debütálása alkalmából. Az eseményt április 5-re tervezték, és a vírus terjedése miatti aggodalmakra hivatkozva mondták vissza.

A levél írói megjegyezték, hogy a Bond-mozi premierjét március 31-re időzítették a londoni Royal Albert Hall-ba, ahová mintegy ötezer vendéget várnak, tehát ”csak egy, még tünetmentes ember is megfertőzhetné az egész közönséget, és ez nem az a fajta reklám, amelyet bárki kívánna„ – fogalmaztak.

Ez csak egy film, és a világ minden táján élő rajongók és családjaik egészsége és jóléte sokkal fontosabb. Mindannyian több mint négy éve várunk a filmre. Még néhány hónap nem árthat a film minőségének, csak segíthet Daniel Craig finisének bevételein – érveltek.

A levelet a 007-es film producereinek, az MGM és a Universal stúdiónak is eljuttatták.

A globális mozipiacot elemzők szerint már ötmilliárd dolláros veszteség érte a koronavírus-járvány miatt.

Borítókép: Daniel Craig, a film egyik főszereplője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!