Kupadöntő – új edzővel

Hollósy László nyert már bajnokságot és Magyar Kupát, Nyíregyházán is nemes célokért dolgozhat
Hollósy László nyert már bajnokságot és Magyar Kupát, Nyíregyházán is nemes célokért dolgozhat
Nyíregyháza – Immár Hollósy László a Fatum trénere, Horváth András is tagja marad a szakmai stábnak.


Röplabda. A váratlannak nevezhető fejlemény, legalábbis nem utalt rá semmi: hétfő délután edzőváltást jelentett be a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata. A nyírségiek a jövőben Hollósy László irányításával próbálják megvalósítani céljaikat, így már a vasárnap Érden esedékes, Békéscsaba elleni Magyar Kupa-döntőben bemutatkozik az új stáb. Új, mivel Kőhalmi Richárd helyett az eddigi tréner, Horváth András tölti be a másodedző posztot. Mint ismert, a Fatum a Jászberény elleni hazai győzelemmel, egyben a harmadik pozícióban zárta az Extraligát (vagy ha úgy jobban tetszik, az alapszakaszt…), így a rájátszásban a Vasassal vívja – az egyik fél két sikeréig tartó – párharcot a bajnoki elődöntőbe jutásért. De ez még odébb van.

Egyelőre maradjunk a frissen történteknél. Hollósy László több élvonalbeli magyar gárdát vezényelt, a BSE-vel bajnokságot és kupát nyert, sőt 2012 decemberében szövetségi kapitánynak nevezték ki. A magyar válogatott a vb-selejtezőn az első körből továbbjutott, a második forduló tornáján a harmadik helyen végzett, így a korábbi évek legeredményesebb szereplését mutathatta fel. A 2014-es szakítást követően dolgozott Finnországban, míg a közelmúltban Cipruson vállalt munkát.

– A csapat az elmúlt másfél éveben nagy utat tett meg, a klubvezetésnek sikerült úgy megerősíteni az együttest, hogy a Fatum nagy tettekre legyen képes – közölte a történtek kapcsán Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. – Ugyanakkor az elmúlt hetek eredményei azt mutatták, hogy a rájátszás előtt szükség van új impulzusra. Fontos számunkra hogy Horváth András marad a szakai stáb kötelékében, és Hollósy László vezetésével a legjobb magyar szakemberek közül immár kettő is azért dolgozik, hogy lehető legjobbat kihozza a nyíregyházi keretből.
Hollósy László kedden érkezik és szerdán áll munkába.

KTTovábbi hírek a Sport kategóriából


hirdetés