Kupakgyűjtő kollégisták karitásza Záhonyban

Kupakgyűjtő kollégisták karitásza Záhonyban
© Fotó: Katona Dávid
Záhony – Hét éve tömörítik a PET palackokat, gyűjtik külön azok kupakjait és ajánlják fel a beteg gyermekek gyógyításának segítésére a záhonyi Dr. Béres József Kollégium diákjai.

A határvárosi diákotthonban két évtizede a zöldkör szervezi a természetismereti és környezetvédelmi programokat, melyekkel igyekszik a tanórán kívül is környezettudatosságra nevelni a középiskolás korosztályt.

A tömörített PET palackokat korábban egy áruházlánc nyíregyházi és kisvárdai egységénél, később pedig egy közeli MÉH telepen adták le, míg az utóbbi 4 éven a városban is bevezetett szelektív gyűjtés nyomán az illetékes környezetgazdálkodási kht. szállítja el.

Évente pár zsáknyi kupak is összegyűlik a diákotthonban, amit több alkalommal karitatív céllal a beteg gyermekeket nevelő családoknak adtak át, hogy ily módon is segítsék a gyógykezelési költségek előteremtését. Legutóbb Kovács Barbara diáktanácsi tag szüleinek segítségével egy Lövőpetriben élő kislány hozzátartozóihoz juttatták el a gyűjtés eredményét. A nevelési intézmény egyebek mellett a környezet-egészségügyi és karitatív programjainak köszönhetően nyerte el 2009-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája kitüntető címet.

– Katona Dávid –
hirdetés