Kuruc lovasok versenyeztek

Mátészalka-Nyírcsaholy – A kuruc hagyományokra építve Esze Tamás emlékversenyt rendezett a Hunor Sportegyesület a Mátészalka-Nyírcsaholy területén lévő Főnix Parkban.

– A két napos megmérettetésen igyekeztünk a lovassport minden szakágát felvonultatni, s kiemelt célként fogalmazódott meg, hogy a környék lovasműhelyeiben az itt élő gyerekeket versenyzési lehetőséghez juttassuk – emelte ki Ungvári Zsigmond, a sportegyesület elnöke.

A bemutatókkal és látványos produkciókkal fűszerezett kiváló hangulatú találkozón a gyorsasági verseny győztesének, a tarpai Tóth Bélának a Rákóczi hadnagya címet adományozták. A közönség körében nagy sikert aratott versenyszámok között díjlovaglás és -ugratás, gyerek ügyességi verseny, valamint military bemutató-edzés is szerepelt.


Az Esze Tamás Emlékverseny
eredménye

Gyorsasági versenyben:

1. Tóth Béla, Tarpa
2. Sárosi József, Nagyecsed
3. Dobos Béla, Fehérgyarmat

Rendkívüli érdeklődés övezte a környékbeli fogatosok közreműködésével lebonyolított fogathajtó versenyt, valamint a nagyecsedi kuruc bandérium hagyományőrző bemutatóját. Az ezer méteres síkverseny, a méneshajtás a vágtapályán, illetve a gyorsasági verseny után a rendezvény fénypontját a Nagyecsedi Lovasklub tagja, ifj. Czine Gyula Koch ötös produkciója, majd Szűcs András, díjlovas bíró, a Hortobágyi Lovasklub edzője és versenyzője nehézosztályú bemutatója jelentette.

– Koncz Nóra –
hirdetés