Sport

2015.01.06. 12:16

Félmaratonnal köszöntötte az évet

Nyíregyháza - A nyíregyházi ifjabb Dajka László a svájci Zürich mellett, havas pályán, éjszaka teljesítette a távot.

Nyíregyháza - A nyíregyházi ifjabb Dajka László a svájci Zürich mellett, havas pályán, éjszaka teljesítette a távot.

Harminc országból közel ötszáz résztvevő, köztük két magyar induló is volt az újévköszöntő zürichi maratoni és félmaratoni futóversenyen – a 21 097 méteres távon a nyíregyházi származású Dajka László volt az egyetlen honfitársunk, aki rajthoz állt. Az életmódváltásnak köszönhetően ismét sportos alkattal rendelkező egykori futballkapus (a korábbi rakamazi kapus, a nyíregyházi kispályás- és teremtornák szervezőjeként jól ismert Dajka László fia) Ausztriában, a svájci határ közelében él, onnan ruccant át a svájci városba az éjszakai futóviadalra.

– Már az újévre fordulva, éjfél után negyed órával volt a rajt egy Zürich melletti kis településen, tiszta időben, mínusz nyolc fokos hőmérsékletben – írja élménybeszámolójában az ifjabb Dajka László. – Egy sportcsarnokból indultunk, majd a Limmat folyó partján haladt a mezőny. Szilveszter előtt elég sok hó esett, emiatt egyenetlen és csúszós volt a talaj, nehezen lehetett előzni, sok volt a bukás. Ha ilyen eset történt, mindig volt, aki segítsen a másikon, egyszer én is elestem, de én nem jártam olyan pórul, mint az a futótársam, aki vérző sebet is szerzett. Két tíz és fél kilométeres kört kellett teljesítenünk, a hideg miatt görcsölni kezdett a lábam, így tizenöt kilométer után már voltak gondjaim. Végül két óra és huszonnégy perc alatt értem célba, amitől már van jobb eredményem, de a körülményekhez képest ez most jónak mondható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!