Kutyajó cél szolgál az állatmentők akciója

Emberek az állatokért
Emberek az állatokért
Nyíregyháza – „Vásárolj, hogy élhessenek!” címmel hirdet adventi vásárt december 1-10. között a nyíregyházi Korzó bevásárlóközpontban a PCAS Állatmentő Egyesület.

Az állatbarátok az A épület első emeletén felnőtt- és gyerekruházati termékeket, játékokat, kisállat felszereléseket, ékszereket, elektronikai cikkeket, dísztárgyakat, lakástextilt, szőnyegeket, cipőket és egyéb hasznos árucikkeket vásárolhatnak a segítségnyújtás jegyében, pénztárcabarát áron.

– A vásár teljes bevételét a megyében élő bántalmazott, balesetben sérült és altatásra váró állatok megmentésére fordítjuk – mondta el a szervező, Vidra Betty. Hozzátette: számos gyepmesteri telep nem látogatható, a befogott állatok „eltűnnek”, mintha sohasem léteztek volna.
– A gyepmesteri feladatok az önkormányzatok kötelezően ellátandó feladatai közé tartoznak. Nem kevés adóforint megy el a régen elavult, barbár rendszer életben tartására, holott negyedennyi ráfordításból pár év alatt redukálni lehetne a kóbor, megunt állatok számát preventív ivartalanítással, a felelős állattartás népszerűsítésével. Mi a szívünkön viseljük a sérült, gazdátlan, befogott állatok sorsát, az adventi vásár azt a célt szolgálja, hogy minél több négylábú életét megmenthessük.

KM-PI
hirdetés