Kutyatemető a szovjet hősök sírján

Ukrajna – A pravoszláv egyház tagjai tiltakozásukat fejezték ki amiatt, hogy Kirovográdban állattemetőt létesítettek a II. világháborús szovjet katonatemető tőszomszédságában.

Az emberek teljesen elvesztették az emberi értékek iránti tiszteletüket – fakadt ki több pravoszláv pópa, mikor nyilvánosságra került, hogy a kirovográdi Hősök Temetője tőszomszédságában, sőt sok esetben magában a temetőben hantolják el a helyi újgazdagok a megboldogult házi kedvenceiket.

A papok egyenesen szentségtörésnek nevezik a példátlan eljárást. A háborús veteránok szövetsége pedig tiltakozó megmozdulásokat kezdeményezett az ukrajnai megyeszékhely önkormányzati hivatala előtt. Azt mondják, halottgyalázásnak is beillik, hogy kutyákat és macskákat temessenek el azok tömegsírjai mellett, akik vérüket ontották a haza védelmében.

A házi kedvencek gazdái viszont úgy tartják, hogy az ő elpusztult barátaik is megérdemlik, hogy méltóképpen legyenek eltemetve.

Tény, hogy egy-egy kutyasír fölé emelt márványemlékmű a Hősök Sírját jelző oszlop méreteivel is vetekszik – a pompájáról nem is beszélve.

– Palkó István –
hirdetés