Nyíregyháza hírei

2013.05.07. 12:03

LMP-sajtótájékoztató: Ünnep-e május elseje a nagyközönség számára?

Nyíregyháza - „Valóban ünnep volt-e május elseje a nagyközönség számára?” – ismertette keddi sajtótájékoztatója témáját dr. Pápai László, az LMP megyei választmányának tagja.

Nyíregyháza - „Valóban ünnep volt-e május elseje a nagyközönség számára?” – ismertette keddi sajtótájékoztatója témáját dr. Pápai László, az LMP megyei választmányának tagja. „Ünnepelni semmi okunk. A képzetlen vagy alacsonyan képzett rétegnek nincs munkája, a közszférában foglalkoztatottak létszáma jelentősen csökkent. A multinacionális cégek gyakorlata: minél több munkában töltött időért minél kevesebb bért adni. A kis- és középvállalkozások a piaci állapotok miatt csökkenő vagy megszűnő termelés mellett elbocsátani kénytelenek, vagy arányosított minimálbéren, csökkentett munkaidővel tudnak foglalkoztatni.

Alapvetően az egykulcsos jövedelemadó rendszere és az adóterhek növekedésének együttes hatása eredményezte azt a torzulást, hogy a termelés-élénkítő fogyasztás esett vissza a legjobban. A csökkenő jövdelemtömeg csökkenő adó- és járulékbevételt eredményez. Mi lehetne a megoldás? A munkahelyteremtés kézenfekvő módjai az LMP szerint az energia-hatékonyságra épülő beruházások, a helyi gazdaságfejlesztés és a közösségi gazdaság”.

Az LMP Országos Politikai Tanácsának tagja hozzátette: „Olyan országot akarunk, ahol vidéken is van élhető jövő. Kezdeményezők vagyunk és leszünk a szakszervezetek, valamint a foglalkoztatásban, az egészségügyi, szociális ellátottságban érdekelt civil szervezetek felé, hogy közös akarattal teremtsük meg a munka becsületét, és tegyük tényelegesen a munka önfeledt ünnepévé május elsejét”.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!