Kvízkérdések az ifjaknak – francia nyelven

A tornyospálcai diákok Bujdosó Tamás László és Legény Csabáné pedagógusokkal
A tornyospálcai diákok Bujdosó Tamás László és Legény Csabáné pedagógusokkal - © Fotó: iskola
Kisvárda – A középiskolások versenyének győztese 91 százalékot ért el.

Lehetőséget nyújtott a napokban a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium a francia nyelv és kultúra iránt érdeklődő általános iskolai tanulóknak arra, hogy nemes versengés keretében mérhessék össze tudásukat.

Sikerrel vették az akadályt

A Tornyospálcáról érkezett diákok, Czifra Boglárka, Malmos Laura, Pásztor Dóra és Szabó Dominik Martin előbb megismerkedtek az iskola Samsung Smart School tantermével, illetőleg az ott működő tabletekkel és szoftverekkel, majd – Bujdosó Tamás László franciatanár által összeállított – 100 kérdésből álló kvízt töltöttek ki, melynek eredményét a Smart School szoftvere rögtön meg is jelenítette.

Tanáruk, Legény Csabáné nagy örömére az ifjú nebulók sikeresen vették az egyáltalán nem egyszerű akadályt. A jó teljesítménye miatt külön kiemelendő Szabó Dominik Martin, aki – esetenként középiskolásokat megszégyenítő – 74 %-os eredményt ért el. Nem mellesleg jegyezzük meg: nyelvvizsgákon 60 százalék szükségeltetik a sikerhez.

Oklevelek, könyvjutalmak

A kisvárdai oktatási intézmény rendezett francia nyelvű versenyt a saját diákjainak is; az indulók az írásbeli érettségi feladattípusaival találkozhattak.

Az olvasott és hallott szöveg értésének, a diákok nyelvhelyességének és íráskészségének mérése után a következő eredmény született: Buza Panna 11. f és Tóth Gréta 11. e osztályos tanuló megosztott 3. helyet szereztek, Estók Ágnes 10. d osztályos tanuló a 2. lett, míg Szincsák Fanni 12. e osztályos, humán tagozatos tanuló az 1. helyen végzett. Az első helyezett tanuló 91 százalékos eredményéért külön dicséretben is részesült. Mindkét verseny dobogón végzett tanulói oklevelet és értékes könyvjutalmat kaptak munkájuk elismeréseként.

KM
hirdetés