L. Simon Lászlót július 6-i hatállyal mentették fel

Akt.:
L. Simon László
L. Simon László - © MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest – Áder János köztársasági elnök július 6-i hatállyal felmentette tisztségéből L. Simon Lászlót, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkárát – olvasható a Magyar Közlöny csütörtöki számában.

A köztársasági elnök a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 55. paragrafusa alapján, Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára döntött L. Simon László menesztéséről.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt csütörtökön beszélt arról, hogy nem elégedett az államtitkár munkájával, ezért L. Simon László befejezi tevékenységét.

L. Simon László 1998-tól 2004-ig a Fiatal Írók Szövetségének elnöke, 2004 és 2010 között pedig a Magyar Írószövetség titkára volt. 2010 óta a Fidesz országgyűlési képviselője, 2015 novemberéig a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese. 2011-től 2012 júliusig a Nemzeti Kulturális Alap elnöke, 2012-2014-ig alelnöke volt.

2012 júniusától 2013 februárjáig az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) kulturális államtitkára, ezt követően 2013-2014-ben a Miniszterelnökség kormánybiztosaként többek között a budai Várbazár felújításáért felelt. 2014 júniustól 2015 októberéig a harmadik Orbán-kormányban a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára volt, feladatai közé tartozott az örökségvédelem és a Hauszmann-terv felügyelete is.

A Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkáraként 2015 novemberétől dolgozott. 2015 decemberétől 2016 május végéig miniszteri biztosként felügyelte a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium budai Várnegyedbe költözésével kapcsolatos feladatokat.

– MTI –


Lázár: L. Simon László befejezi munkáját

Budapest – A Miniszterelnökséget vezető miniszter nem elégedett a kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár munkájával, ezért L. Simon László befejezi tevékenységét.

L. Simon: nem ért meglepetésként Lázár János bejelentése

Kápolnásnyék – L. Simon Lászlót nem érte meglepetésként a Miniszterelnökséget vezető miniszter vele kapcsolatos csütörtöki bejelentése, mint mondta, “lelkileg fel voltam rá készülve”.








hirdetés