Labdába rúgnak az „öregek”

Krajnyik István és Székely János a kupával
Krajnyik István és Székely János a kupával - © Fotó: Buczó Balázs
Újfehértó – A nagypályás labdarúgás szabályai szerint játszanak, beregszászi csapat is nevezett.


December 1-jén és 2-án másodszor ad otthont az Újfehértói Szabadidő ­Központ a Diego Kupa öreg­fiúk teremlabdarúgó tornának.

Székely János, a torna egyik szervezője örömmel újságolta, hogy az idén nemzetközivé vált a torna, hiszen egy beregszászi csapat is jelezte részvételi szándékát, valamint az előző évhez képest, amikor csak a környékbeli megyékből érkeztek csapatot, most egy budapesti csapat is megméretteti magát.

Nem engedélyezett a becsúszás

Krajnyik István, a helyszínt biztosító újfehértói létesítmény igazgatója elmondta, hogy a huszonegy csapat 2×12 perces játékidőben a nagy­pályás labdarúgás szabályai szerint méri össze tudását, viszont nem érvényes a les­szabály, továbbá nem engedélyezett a becsúszás és az oldalvonalról kézzel és ­lábbal egyaránt játékba hozható a labda. Az utolsó percet pedig döntetlen, vagy egy gólos különbség esetén a futsal szabályai szerint játsszák az ­időhúzás elkerülése érdekében. Szatke Zoltán mellett pályára lépnek megyei „spílerek” is, többek között Ádámszki Róbert is szerelést ölt.

A torna győztese nyolcvanezer forinttal gazdagodik, de a második és a harmadik helyezettnek is pénz üti a markát, valamint díjazzák a gólkirályt, a torna legjobb kapusát és játékosát.

BB
hirdetés