Labdarúgó NB I – A Ferencváros kikapott Debrecenben

A ferencvárosi Davide Lanzafame (b) és a debreceni Bódi Ádám a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Debreceni VSC - Ferencváros mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban.
A ferencvárosi Davide Lanzafame (b) és a debreceni Bódi Ádám a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Debreceni VSC - Ferencváros mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban. - © MTI fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen – A listavezető Ferencváros 2-1-re kikapott a Debrecen otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 21. fordulójának nyitómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 21. forduló:

Debreceni VSC-Ferencvárosi TC 2-1 (0-1)

Debrecen, 7002 néző, v: Berke

gólszerzők: Tőzsér (83. – tizenegyesből), Zsóri (93.), illetve Dvali (30.)

sárga lap: Haris (35.), Kusnyír (86.), Pávkovics (89.), illetve Gorriarán (35.), Heister (81.), Haratin (90.)

DVSC:

Nagy S. – Kusnyír (Kinyik, 87.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Haris, Tőzsér, Bódi – Szécsi (Zsóri, 81.), Avdijaj (Takács, 63.)

FTC:

Dibusz – Lovrencsics, Frimpong (Botka, 61.), Dvali, Heister – Sigér (Leandro, 66.), Haratyin – Szinyevics, Gorriarán, Petrjak – Lanzafame (Tokmac, 77.)

A vendég ferencvárosiak – akiktől betegség miatt hiányzott Böde Dániel – rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a nyolcadik percben akár a vezetést is megszerezhették volna, de Petrjak közeli lövésénél a hazaiak kapusa nagyot védett. A folytatásban is az FTC irányította a játékot, de helyzeteket nem igazán tudott kialakítani. A harmincadik percben mégis vezetéshez jutott: Lovrencsics távoli lövésébe Dvali olyan szerencsésen ért bele, hogy a labda a kapu jobb alsó sarkában kötött ki.

A második félidő elején nagyobb sebességre kapcsolt a Debrecen, és két perc elteltével Bódi lövésénél Dibusznak kellett bravúrral hárítania. Mindkét csapat vállalta a támadójátékot, így lüktetőbb, élvezetesebb lett a mérkőzés, helyzetek felváltva adódtak. A hajrában aztán a DVSC büntetőből egyenlített, miután Dibusz elsodorta Bódit, sőt a hosszabbítás perceiben a csereként beállt Zsóri Dániel – élete első NB I-es mérkőzésén – 15 méterről a kapu jobb felső sarkába ollózott, megszerezve csapatának a győzelmet.

– MTI –
hirdetés